Aikuisurheilu

Liedon Parma on liittynyt vuoden 2016 alusta Suomen Aikuisurheiluliittoon (SAUL ry, ent. Veteraaniurheiluliitto). Aikuisurheilu on yli 30-vuotiaiden kunto- ja kilpaurheilua. Suomen Aikuisurheiluiiton alaisuudessa kilpaillaan yleisurheilussa (sis. yleisurheilu, halliyleisurheilu, vauhdittomat hypyt, maastojuoksu, maantiejuoksu, puolimaraton, maraton, maantiekävely, moniottelut, viestit, heitto-5-ottelu), hiihdossa, rullahiihdossa ja pikaluistelussa.

Aikuisurheilussa järjestetään kilpailuja aivan kuten nuorempienkin sarjojen lajeissa. Oman urheiluseuran kesken kilpaillaan paikallisesti, muista otetaan mittaa kansallisissa kilpailuissa ja Suomen mestaruuksista kilpaillaan vuosittain eri puolilla Suomea. Joka toinen vuosi ratkaistaan Euroopan ja joka toinen vuosi maailman parhaat aikuisurheilijat.

Aikuisurheilun lajit ja säännöt ovat pääpiirteissään samat kuin junioreilla tai yleisessä sarjassa. Urheilijat jaetaan ikänsä mukaan sarjoihin, joita on viiden vuoden välein (30, 35, 40... jne.) Naisille ja miehille on omat sarjansa. Suomessa ja Pohjoismaissa kilpaillaan ns. kalenteri-ikäsäännön mukaisesti, eli uuteen sarjaan saa osallistua jo vuoden alusta, vaikka täyttäisi kyseisen ikävuoden vasta loppuvuodesta. EM- ja MM-kilpailuissa noudatetaan tarkkaa syntymäpäivää kilpailusarjojen määrittelyssä. Sarjoja on siis jokaiselle. Kilpailijoita on yleisesti myös iäkkäämmissä sarjoissa, ja vanhimmat kilpailijat Suomessa ovat tällä hetkellä 90-95-sarjalaisia.

Aikuisurheilukisat ovat hyvähenkisiä ja kaikki kilpailevat omalla tasollaan. Usein tärkeintä ei ole menestyminen vaan omien ennätysten rikkominen ja urheilututtujen tapaaminen. Arvokisoihin (SM, PM, EM, MM) ei ole tulosrajoja, joten kaikki voivat osallistua niihin.

Lue lisää http://saul.fi/

 

Miten kilpailemaan?

Aikuisurheiluliiton kilpailuihin (kansalliset, SM jne.) voi osallistua liiton alaiseen seuraan kuuluva urheilija. Liedon Parman aikuisurheiluvastaavana toimii Katriina Jokinen. Jos haluat kilpailla Parman väreissä, ota yhteyttä Katriinaan (s-posti: jkatriina(a)hotmail.com, puh. 050 3757111), joka lisää sinut seuran jäsenrekisteriin. Ilmoita nimesi, syntymäaikasi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Seuran jäsenmaksu laskutetaan rekisteriin lisäämisen jälkeen. Toistaiseksi seuralla ei vielä ole aikuisurheilijoille toimintamaksuja ja jokainen maksaa kilpailujen osallistumismaksut ym. itse. 

Suomen Aikuisurheiluliiton kilpailukalenteri