Tuomas Lehtonen ja Valtteri Kalliokulju Kalevan kisojen mitaleille

16.8.2020

Tuomas Lehtonen 400 m aitajuoksun Suomen mestari!

Liedon Parman aiturit menestyivät loistavasti Turun Kalevan kisoissa. Valtteri Kalliokulju ylsi SM-pronssille 110 m aitajuoksussa vaikeasta ja vammojen sävyttämästä talvesta ja alkukesästä huolimatta. Pronssi oli Valtterin ensimmäinen SM-mitali yleisessa sarjassa.

Tuomas Lehtonen puolestaan lähti kauden kotimaisena tilastokärkenä 400 metrin aitajuoksuun ja voitti Suomen mestaruuden pesten loppusuorakamppailussa Osakari Mörön selvästi. Aitajuoksufinaalissa Tuomas paransi aiemmin tällä viikolla Paavo Nurmi Gamesissa juoksemaansa ennätystään puoli sekunta ja uusi ennätys kirjataan nyt lukemin 50,53. Pitkien aitojen parmalaismenestystä täydensi Samuli Raikunen sijoittuen viidenneksi ja juosten niin ikään ennätyksensä. Molempia pitkän aitamatkan juoksijoita valmentaa Mikko Mattila.

Tuomakselle SM-kulta oli ensimmäinen ulkoradoilla, viime vuonna tuomisina oli SM-pronssi. Lisäksi Tuomaksella on useita SM-mitaleja hallikisoista.