Valvojan lausunto

Liedon Parma järjestää perinteiset Varsinais-Suomen rastipäivät hienossa Parmaharjun maastossa. Maasto on monille tuttu lukuisista kuntorasteista ja harjoituksista, mutta kisoja Parmaharjulla ei ole usein järjestetty. Itselle tulee mieleen vuoden 1992 SM-yökisan loppuosa ja maailman cup joskus 80-luvulla. Hienoa että Liedon Parma on kartoittanut alueen uudestaan ja Ari Salosen kartta on hyvä. Pitkän matkan karttamittakaava 1:15000 ”1-ryhmäläisillä” oli selkeä ja itse pärjäsin koejuoksuissa ilman luuppia, mutta kannattaa sitä käyttää jos sellaisen omistaa. Hyvä että pienissäkin kisoissa palvellaan kilpasuunnistajia järjestämällä suunnistusta oikeilla mittakaavoilla.

Maasto on nopeaa ja kuivuuden takia soidenkin ylitys käy vaivatta. Ratamestarit ovat tehneet radat nousujen suhteen varsin maltillisesti, mutta ehkä helle tuo kisaan lisää raskautta, joten tankatkaa hyvin ainakin sunnuntain pitkälle matkalle. Ja jos uuvuttaa, niin mustikoita riittää Parmaharjun maastossa lisäpiristeiksi. Lasten radat kiertävät pääsasiassa lähialueen avoimilla kallioalueilla, joten ne ovat turvalliset ja hyväkulkuiset. Rastipukit ovat ns. sprinttipukkeja ja niitä ei ole kiinnitetty maahan. Pyydän kaikkia kilpailijoita olemaan kohtelias muille jos pukki kaatuu leimatessa tai on jo kaatuneena, niin nostaisi sen takaisin pystyyn. Ja sanomattakin on selvää että koodi tarkastetaan leimatessa :)

Muistakaa myös että hyppyrimäen alue on kiellettyä aluetta ja hyppytorneihin kiipeily on turvallisuuden takia ehdottomasti kiellettyä.

Varsinais Suomen rastipäivät tulee olemaan hieno kisa kokeneen kisajärjestäjän järjestämänä. Toivottavasti helteet vähän helpottavat viikonlopuksi, niin jää Parmaharjun maastosta muutakin mieleen kuin tukala kuumuus.

 

Pekka Lapila

Mynämäen Suunnistajat -52